Live Chat hos NORAQ
 Informasjonsmateriell
RSS Feed
Siste nytt
Jul
11

Det er ABSOLUTT ikke tillatt å misbruke gjeldende grensekontrollregler (Lov om veterinærer og annet dyrehelsepersonell, samt tilliggende lovgivning for transport av fugler/egg - f.eks. ved å bytte om fugler/egg for å prøve å omgå regelverket. Dette er absolutt.)

https://avidix.eu/avidix/index.php?/Knowledgebase/Article/View/10/0/last-ned-mattilsynets-tilbakeforselsattest-for-inntil-3-fugler-gnagere-eller-kaniner-i-privat-eie

 

 


Les mer »Jun
30
Gjenbruk av gamle redekasser og annet utstyr
Opprettet av Evert Jor den 30 June 2017 07:56 PM

Husk at noen "barnesykdommer" hos papegøye-fuglene våre skyldes små, veldig resistente virus, som kan overleve i miljøet i veldig, veldig lang tid.

Hvis du for eksempel har hatt problemer med Fransk felling for 20 år siden - ikke dra frem de gamle redekassene og hekkeburene og tro det er greit å starte opp igjen fordi de har stått lagret i garasjen. Det er heller ikke så lurt å åpne graver etc. på skattejakt.

Hvis du er i den situasjonen, ta kontakt - så kan vi gjerne gi deg noen råd på veien.

Mvh Teamet hos AVIDIX.EU - send en email til evert@noraq.com


Les mer »Jun
27

Veterinærer oppfordres til ALDRI å bruke vaksineregimer der vaksinekanyler benyttes for dyr-til-dyr smitte (autovaksiner).

Den type gir et totalt kaos mtp. vurdering av immunitetsstatus for purkene! Glem det nå. Ikke få et kaos med klær, sko og utstyr.

Circovirus i oljeadjuvans har vært en dårlig ide tidligere(^). Dette kan kompromittere omfattende utrydningsprogrammer bl.a. mtp. virus og andre dyresykdommer - inkludert zoonoser.

Vi jobber med saken, men Leo Kjelsås - betal ut lønn for de siste 3 månedene jeg har jobbet for deg.


Les mer »Jun
17
Sommerhøns? Enkelte holder høns kun i sommerhalvåret
Opprettet av Evert Jor den 17 June 2017 11:19 PM

Les om rådene Evira gir med tanke på hold av sommerhøns. Disse skal også beskyttes fra smitte og derved ha et godt liv, samtdig som de produserer de eggene du trenger. Husk at kyllinger/unghøns må være vaksinert mot de "barnesykdommene" som forekommer.

Les mer her: https://www.evira.fi/sv/djur/fragor-och-svar/minneslista-for-dig-som-haller-sommarhonor/

 

Husk at du i sommerhalvåret ofte har god immunitet i flokken. Benytt sjansen til å utrydde eventuell smitte  ved å ta ut prøver når du har kyllinger - ta gjerne kontakt med oss på support@avidix.eu for å få opprettet en plan for dette.


Les mer »Jun
6
Fugleinfluensa A H5N8 påvist igjen i Sør-Korea
Opprettet av Evert Jor den 06 June 2017 06:13 PM

Sør-Korea forbereder seg nå på en andre runde med H5N8. Myndighetene der er redd for massiv utslakting av fjørfe grunnet viruset.

Det er snakk om påvisning i et hobbyfjørfehold, men dette er ikke det samme som et "hobbyfjørfehold" i Norge.
Kontakten mellom tamfjørfe, kommersielle fjørfe, vann gjør at myndighetene der tar situasjonen svært alvorlig.

For oss vil dette ikke berøre oss med det aller første, men kan gjøre det i kommende høst-vinter-vårsesong.

Samtidig har Mattilsynet nå opphevet restriksjonene for å beskytte tamfugler i Norge:
https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/fugleinfluensa/fugleinfluensa_portforbud_for_fjorfe_opphevet_1_juni_2017.24935


Les mer »