Live Chat hos NORAQ
 Informasjonsmateriell
RSS Feed
Siste nytt
Jul
31
Unngå unødvendig bruk av reseptbelagte medikamenter
Opprettet av Evert Jor den 31 July 2016 01:44 PM

Unødvendig bruk av reseptbelagte medikamenter som antibiotika (midler mot bakterier) og antimykostatika (midler mot sopp) medfører at medisinene ikke lenger virker mot det de skal virke mot. Se gjerne en video fra legemiddelverket, budskapet gjelder også medisiner til dyr: https://www.youtube.com/watch?v=d3mYAeIG7B8

Se også: https://www.youtube.com/watch?v=58BXxeuRVgk

Din veterinær skal gi deg informasjon om korrekt bruk av medikamenter til dyr.


Les mer »Jun
15

Mattilsynet tillater fra 1. Juni 2016 tilbakeførsel av inntil 3 dyr (fugler, gnagere og kanininer) i tidsrommet +/- 5 dager ved tilbakereise til Norge. Dersom du har et par med fugler så er det heretter tillatt å ta disse med tilbake til Norge - forutsatt at autorisert veterinær i avreiselandet har utstedt identifikasjonsdokument/helsesertifikat i avsenderlandet FØR tilbakereisen. Dette krever imidlertid fysisk kontroll av dyrene før tilbakereise. Sjekk ALLTID reglene for innførsel til landet du skal reise til før du reiser dit!

HØNSEFUGLER regnes IKKE som kjæledyr da de kan bære med smitte som utgjør en helserisiko for kommersielt hønsehold. Tar du med en syk hønsefugl så kan det i verste fall medføre tvangsavlivning av flere hundre tusen kommersielle kyllinger/høns. Tenk alltid noen skritt fremover - så er du grei!

Se gjerne noen videoer så får du dette i et bedre perspektiv:

Fjærfebårne sykdommer i Kina - Fugleinfluensa i England - IBR hos kylling - Vanlige sykdommer hos tamhøns (Pox er ikke så aktuelt hos oss)

***

 Les nyhetssaken på Mattilsynet.no På reise med fugler fra utlandet - nye regler gjelder

Les mer om detaljene rundt regelendringene hos Mattilsynet.no

Last ned identifikasjonsdokument for utfylling.

 

Last ned kopi av skjemaet som må fylles ut FØR AVREISE FRA UTLANDET hvis lenken til Mattilsynet ikke lenger virker.


Les mer »May
8
Oppdaterte helsetjenesteavtaler
Opprettet av Evert Jor den 08 May 2016 11:20 AM

Helsetjenesteavtalene er endret noe i det siste. Du oppretter en avtatale ved å registrere deg (dyreholder), og oppgi at du ønsker avtale i kommentarfeltet. Vi håper du setter pris på endringene, og deltar.

De som har opprettet veterinær helsetjenesteavtale hos oss får tilsendt nødvendig utstyr til bl.a. prøvetaking, får veiledning om korrekt, systematisk prøvetaking. Sakene behandles fortløpende så langt dette lar seg gjøre.

Vi jobber for et bedre samfunn og bedre dyrehelse.


Les mer »Oct
14
Veterinære helsetjenester online
Opprettet av Evert Jor den 14 October 2014 01:59 AM

Velkommen til webstedet AVIDIX.EU. Vi tilbyr veterinære helsetjenester til zoobransjen, til oppdrettere av tropefugler og eiere av akvariefisk via denne nettsiden. Vi tilbyr sikker tilkobling og mulighet for en profesjonell korrespondanse med en veterinær. Vi kan tilby sann-tidskorrespondanse ved behov.

Fordelen med denne tjenesten er at veien er kort hvis du bor langt unna og ikke får tak i veterinær med kompetansen du trenger. Vi stiller imidlertid noen krav ved bruk av tjenesten - dette for at vi skal kunne gjøre en kvalitetssikret jobb.

Vi utfører konsultasjoner, laboratorietjenester, samt obduksjon av dyr, men tar ikke imot levende dyr (bortsett fra syk akvariefisk, returneres ikke) da vi ikke driver ordinær veterinærklinikk med mottak av pasienter. Dette skyldes vår diagnostikkvirksomhet der vi benytter svært sensitiv analysemetodikk. Ved behov for akutt veterinærhjelp der det er behov for en fysisk, klinisk undersøkelse vil vi henvise deg til din lokale klinikk med kompetanse på de områdene det gjelder. I enkelte tilfeller kan vi etter avtale utføre hjemmebesøk.


Les mer »